11 Temmuz 2008 Cuma

ÖSS Sonuçları Açıklanıyor

Yüzbinlerce gencin, milyonlarca kişinin hayatını etkileyecek, hem de ne yazık ki derinden etkileyecek, üniversite sınav sonuçları yarın açıklanacak. Sonuca göre bazılarının içi geleceğe dair umutla dolarken, bazıları karamsarlığa düşecek.

Üniversite mezuniyetinin dahi iyi bir gelecek için yeterliliğinin sorgulandığı bu devirde ÖSS sınavı önemi kaybetmek şöyle dursun, her geçen gün yerini sağlamlaştırıyor. Yöntem, şekil, içerik ve yarattığı travmatik sonuçlar kıyasıya eleştirilse de milyonların talep ettiği öğrenim için belirlenebilmiş daha iyi bir formül ortaya çıkmadı. Bu nedenle her sene, adil şartlarda olmasa da ülkemiz gençliği Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) hazırlanan sınava kıran kırana bir hazırlık sürecinden geçiyor. Yalnızca gençler mi, arkadaşları ve aileleri de bu maratondan paylarını alıyorlar.

Sınava giren gençler unutmayınız ki bunca eleştirilen bir sınav sizin bireysel değerinizle ilgili bir sonuç vermeyecektir. Hiçbir optik okuyu sizin hayat üzerindeki iyi, doğru ve güzel insan oluşunuzu ölçemez. Bu nedenle, ÖSS aday numaranızı girdiğinizde karşınıza çıkacak olan sayfadaki puanı harcadığınız emek ve zamanın karşılığı değilse kendinizi harap etmeyin. Hayat uzun. İnsanı değerlendirmek üzere daha keskin ve daha adil sınavlar var; dürüstlük, iyilik, arkada bırakılacak eserler...

Hayat daha yeni başlıyor, başarılacak daha önemli işler var...

ÖSS Sonuçlarına http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2008.osym.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilir.

Hiç yorum yok: